De ce filtrarea apei ?

          Sistemele profesionale de filtrare a apei îndepărtează elementele nedorite (de exemplu clorul) şi elimină (dacă este necesar) mirosul şi gustul neplăcut al apei potabile.
Reducerea semnificativă a motivelor durităţii apei este extrem de importantă. Astfel, depunerile de calcar din maşinile care utilizeaza apa la o tempertura de peste 60˚ C nu au nici o şansă.

  În special în zilele noastre, apa potabilă îndeplineşte cele mai înalte standarde. Totuşi, anumite proprietăţi ale apei sunt necesare pentru diferite domenii – aşa se întâmplă şi în cazul apei pentru cafea. Indiscutabil, pentru prepararea băuturilor calde, calitatea apei are o importanţă majoră. Această calitate se schimbă în funcţie de analiza chimică a apei. Prin eliminarea elementelor nedorite, cum ar fi duritatea carbonaţilor, gustul şi mirosul apei (de exemplu clorul), ca şi metalele grele (cum ar fi plumbul şi cuprul), calitatea apei din băuturile calde este îmbunătăţită. În plus, mineralele importante sunt păstrate in apa pentru aroma cafelei.

      Pe de altă parte, un nivel ridicat al durităţii carbonaţilor din apă poate produce o peliculă dezagreabil la suprafaţa ceaiurilor.

Pot apărea depuneri de piatră în maşinile profesionale de cafea. Acest lucru poate duce la defectarea maşinilor, urmată de costuri mari ale lucrărilor de service şi profituri mai mici. Tratamentele profesionale pentru apă protejează în mod eficient împotriva depunerilor de piatră şi, prin urmare, păstrează cea mai bună aromă a cafelei.

      Filtrele de apă profesionale reduc duritatea carbonaţilor din apa pentru cafea fără a o îndepărta complet. Observaţie: Este recomandabilă obţinerea în permanenţă a unui nivel al durităţii carbonaţilor de aproximativ 4 °dKH. De asemenea, ar trebui ca nivelul total al durităţii apei să fie în permanenţă ridicat – deoarece este important pentru o aromă intensă a cafelei. În plus, valoarea pH-ului nu este redusă în mod semnificativ – ceea ce contribuie la un gust mai bun. Toate aceste proprietăţi trebuie garantate în timpul operaţiei de filtrare. Astăzi, se utilizează numai filtre de apă speciale pentru a aduce apa pentru cafea la standardele ridicate cerute pe piaţă

   Filtrele de apă utilizate în special pentru optimizarea apei pentru cafea sunt prevăzute cu aşa-numitele schimbătoare de ioni. Acestea elimină numai anumite elemente (de exemplu stabilizatorii de duritate, metalele grele) şi le scot din apă. Astfel, compoziţia chimică a apei este schimbată într-un mod în care nu mai pot apărea depuneri de piatră. Prin adăugarea carbonului activ nu apar gusturi sau mirosuri neplăcute în apă


De ce filtrarea apei pentru cafea?

•  pentru o calitate optima si potrivita a cafelei
•  pentru o exploatare sigura a espresorului de cafea/distributie

Ce presupune apa pentru cafea optima?

•  Duritate de carbon suficient de mare
•  Continut optim de duritate generala si minerale
•  Niciun miros sau gust strain
•  Calitate a apei echivalenta

Espressoare de cafea si apa dura

Problema

Duritatea de carbon dispare la incalzirea apei in boiler si duce la depunerea de calcar in masina .

Urmari

•  Costuri mai mari de pornire si intretinere
•  Tulburari in programul derulat de masina
•  Consum de energie ridicat
•  Calitate redusa a cafelei (Gust, Aspect)

 

Diagrama depunerii de calcar ( masurata in mm. ) si consumul suplimentar de energie ( exprimat in procente ) rezultat direct proportional intre cele 2 elemente!


A. Paleta de produse bogata – tehnica universala de terminal (capul filtrului)

•  bestmax S 820* Litri capacitate
•  bestmax M 2.925* Litri capacitate
•  bestmax L 4.120* Litri capacitate
•  bestmax XL 6.000* Litri capacitate

Fac posibila optimizarea apei pentru fiecare –masina de cafea si fiecare cerere a clientilor (consum de apa, costuri)
* Cu Structura standard-bypass, la 10° duritate de carbon

  B. 4 – feluri de filtrare optima,calitate a apei echivalenta

•  Prefiltrare
- pentru eliminarea particule provenite din reteaua de alimentare

•  Schimbatori de ioni de inalta calitate
- pentru capacitate maxima in spatiu cel mai restrans

•  Filtrare prin carbune activ
-
pentru eliminarea mirosului si gustului strain

•  Filtrare fina
- pentru retinerea celor mai fine particule pentru claritatea apei

 

C. 4 – feluri de filtrare optima,calitate a apei echivalenta

•  Filtrarea chiar si a apei ce trece prin bypass prin carbune activ inovativ – Fleeces

•  Structura optima si stabila a Bypass-ului
- pentru apa optima a cafelei
- previne sigur depunerea de calcar

•  Totusi cea mai inalta calitate de filtrare indiferent de marime prin intermediul filtrului inonativ water+more

•  Reducerea numai a duritatii carbonului – pentru prevenirea depunerii de calcar si obtinerea de saruri importante in apa – pentru gust si aspect optim al cafelei

D. Structura Bypass unimodala

* Structura Bypass variabila a terminalului filtrului
* Structura standard ajunge la aprox. 80% din toate cerintele pietei (Decarbonizarea optimala a multor domenii de duritate de carbon)
* Potrivire la zone cu apa atat dura cat si dulce precum si adaptabilitate la cerinte speciale.

Folosire manuala foarte usoara

Structura Bypass trebuie montata doar la prima instalare => apoi structura bypass ramane stabila la fiecare schimbare a filtrului in terminalul filtrului.

 

E. Terminal de filtru inovativ – Montare simpla a Bypass-ului

Calitate optima a apei prin setarea bypass-ului chiar si la debit mic de apa (>30l/h)

Scurgeri Bypass max.

•  0%
•  15%
•  25%
•  40%
* 0, 1,2 si 3 se iau ca reper de pe terminalul filtrului si exprima valorile maxime ale bypass-ului!!!

 

F. Terminal de filtru inovativ

•  Potrivire universala pentru toate tipurile de filtru - upgrade/downgrade posibil oricand
•  Cu DVGW antiscurgere probata pe prototip
•  Cu ventile (shutt-off valve) de oprire automata a apei la schimbarea filtrului
•  Cu suport rotativ pe perete - pentru schimbare de filtru rapida chiar si in spatii restranse

G. Modificarea simpla a canalului de distributie

•  Pachet complet pentru noile instalatii - Pachetele 1 si 6 disponibile
•  Ambalaj transmisibil prin posta
•  Instructiuni de instalare in 8 limbi straine
•  Product-Label in 8 limbi straine

H. Inlocuire si manevrare usoara

•  Montabil orizontal sau vertical
•  DVGW-antiscurgere probata pe prototip
•  Supapa Shut-Off integrata - oprirea apei la scoaterea cartusului de filtru

E. Calitate superioara a produsului

•  Toate componentele corespund normelor KTW
•  Produs in food grade quality
•  Certificari externe sunt in pregatire (LMBG, Tüv, s.a.)
•  Sortare simpla a cartuselor de filtru prin sistemul de reciclare „Grüner Punkt“
•  Cartuse de filtru suficiente cerintelor din DIN 19632 cu privire la presiunea dinamica
•  Sistem de securitate modern si calitativ la locatia Mondsee / A.
•  Uzine de productie foarte moderne pentru calitate optima a produselor

 

F. Avantaje tehnice decisive pentru clientii nostri

•  Flexibil - doar un terminal de filtru pentru toate marimile de produse
•  Alegerea optima a sistemului cel mai rentabil
•  Apa de cafea cea mai buna – calitate printr-un mediu optim
•  Lider de piata in optimizarea apei tehnologic
•  Calitatea apei in locul ales de utilizator
•  Variabil-montabil orizontal si vertical

G. Avantaje cu privire la costuri si piata

•  O reducere imediata si evidenta a costurilor privind aparatele noi si nu numai
•  Manevrare simpla pentru service in instalare si schimbarea filtrului
•  Sistem cu manevrare simpla si ieftina
•  Produse specifice clientilor cu un Label propriu
•  Produse usor inlocuibile la nivel international ‚Bestmax‘

CONTACT

Expert Help Office S.R.L.
water+more by BWT

Tel.: + 40 733 662 360
        + 40 733 662 362
e-mail: office@waterexpert.ro

ARTICOLE
NEWSLETTER